Založ si blog

Verejnoprávna stoka slovenskej žurnalistiky

Voľby sú o mesiac, ale verejnoprávne médiá sa vytrvalo tvária, že sa nič nedeje. Namiesto toho, aby na svojej pôde usporadúvali diskusie k programom strán, ostávajú rozhlas aj televízia pätolizačmi vládnej strany. Ani po vlne kritiky, nebola televízia, na ktorej činnosť sa skladáme všetci, do dnešného dňa schopná zrealizovať duel premiéra s predstaviteľom najsilnejšej opozičnej strany. Procházka je pozývaný zo zásady do partie s opozičnými stranami, prípadne k druhej lige Smeru. O rozhlase je tiež škoda hovoriť. Vo včerajších Sobotných dialógoch zverejnil moderátor stanovisko strany Sieť, ktorá odmietla účasť na diskusii s Markom Maďaričom a žiadala si konfrontáciu s premiérom. Pri všetkej úcte, a okrem toho aj pri všetkej predstavivosti, vie mi niekto vysvetliť, o čom mal Procházka diskutovať s Maďaričom? Žiadna 99% akcia na Berniniho bustu sa podľa mojich informácii totiž    v posledných dňoch nekonala, takže o čom? Marek Maďarič samozrejme neozrejmil, kedy bude jeho veličenstvo, pán premiér ochotný diskutovať s hlavným oponentom. Zato ale nakladal Procházkovi, čo sa doňho zmestilo.

Je smiešne, že médiá živia tému „ako Sieť pôjde so Smerom“, prípadne „financovanie Siete“ bez toho, aby si uvedomili, že Fico sa dlhodobo vyhýba konfrontácii s Procházkom viac ako zúboženému zdravotníctvu a že cez svoje biele kone v podobe ministraničiek nenápadne organizuje predvolebnú kampaň ako vojnu všetkých proti Sieti. Prečo asi?
Veľmi rad by som sa mýlil. Ale som presvedčený, že RTVS bude hrať aj naďalej v prospech Smeru a v dnešnom vydaní relácie O 5 minút 12 sa rozbehne ďalšia séria útokov na Procházkovu Sieť. V hlavnej úlohe sa predstaví smerácka agentúra Median, ktorá sa už mesiace úporne snažila potopiť Sieť a urobiť z KDH lídra pravice. Práve Median mal svojimi výsledkami ospravedlňovať fakt, že do diskusie s premiérom majú dvere otvorené len Figeľ a Bugár. Robiť z KDH lídra pravice bol síce celkom vtipný, ale v princípe zlý a dlhodobo neudržateľný nápad. Nemal totiž s realitou nič spoločné. Preto urobil Smer cez svoju dvornú agentúru Median minulý mesiac nenápadnú zmenu – zdvihol preferencie SNS. Zmenila sa stratégia. KDH sa neosvedčilo. Ľudia to nezožrali, takže bolo treba nájsť inú dvojku. Hlavne, aby to nebola Sieť. Len nech pán premiér nemusí pred voľbami diskutovať o reálnych problémoch Slovenska s Procházkom.

Nechajme sa prekvapiť, aké čísla dnes Median vytiahne z klobúka. Jedno je však isté, na druhom mieste bude smerácky pritakávač a budúci partner do televíznych debát. A zo správania Smeru a jeho pätolizačov (RTVS, TASR a MEDIAN) je jasné, že Sieť to byť nesmie. Môj typ – SNS (a samozrejme Smer bude mať cez 40). Tak čo iné, ako verejnoprávna stoka sa na toto dá povedať…

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 5324x
Priemerná čítanosť článkov: 5324x

Autor blogu

Kategórie

Archív